Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kaymakam Mustafa Demirelli: Erdek turizminin ciddi bir tanıtıma ihtiyacı var”

Kaymakam Mustafa Demirelli:  Erdek turizminin ciddi bir tanıtıma  ihtiyacı var”

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, İlçemizin, çok iyi bir turizm tanıtımına ihtiyacı var” dedi.

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, “İlçemizin, çok iyi bir turizm tanıtımına ihtiyacı var” dedi. Erdek’i tam anlamıyla tanımaya çalışma aşamasında bulunduğunu vurgulayan Demirelli, şunları söyledi:
“Erdek, Balıkesir’in kuzeyinde, tarihi Kapıdağ Yarımadası’nın üzerinde kalan turistik bir bölge. Enfes güzellikleri bulunan bakir koylara sahip. Turizm ve zeytincilik, Erdek’in ana girdi kaynakları. Ancak Erdek’in turizm sezonunu mutlaka bir yıla yaymalıyız. Bu arada Erdek turizmini de Kapıdağ ile bütünleştirmeliyiz.”
Erdek insanını sıcak, örf ve geleneklerine bağlı, genelde iyi eğitimli bulduğunu belirten Kaymakam Demirelli, şu değerlendirmede bulundu:
“Marmara adamıza, geçtiğimiz günlerde sayın Valimizle birlikte gittim. Paşalimanı Adası’na henüz gidemedim. Erdek turizminin gelişmesi için bölgemizin Gönen kaplıcaları, hatta Bursa’nın tarih turizmi dahil entegre olarak düşünülmesi gerekir. Erdek, denizle bütünleşen, denizle barışık bir ilçe. Yalnız Zeytinliada bile başlı başına bir değer. Bu adada Bizans dönemine ait önemli kalıntılarının yanı sıra bir de Meryem Ana Kilisesi var. Adanın, ana karaya yakınlığı da büyük avantaj. Tabii, bu adanın, sanat tarihçileri ve bilim adamlarıyla birlikte çok iyi değerlendirilerek, işlev kazandırılıp, atıl kalmasının önüne geçilmesi ve bir an önce turizmin hizmetine sokulması gerekiyor. Aslında, Erdek’te yaşayan herkesin, sivil toplum örgütlerinin el ele vererek, taş üstüne taş koyması gerektiğini düşünüyorum. Kısacası, Erdek için herkes samimi bir şekilde ve koordineli şekilde çaba harcamalı.”
Erdek’in, İstanbul’a yakınlığının da turizm açısından önemli bir avantaj olduğunun altını çizen Kaymakam Mustafa Demirelli, şöyle konuştu:
“Bugün, Ege’de Ayvalık ne ise Güney Marmara’da da Erdek, turizmin gözbebeğidir. Ancak çok iyi bir tanıtım atağına ihtiyacı var. Bu konuda eksik olduğumuzu düşünüyorum. Artık Erdek’e, para bırakan turistleri çekmek zorundayız”
Haber : Önder Balıkçı



GERÇEKÇİ
4.11.2014 06:40:53
SAYIN KAYMAKAM İLÇEMİZDE HAYVANAT BAÇESİ BİLE VAR AMA SİYASİ DÜŞÜNCELERDEN DOLAYI ERDEK BU Hallerde bakın sayın kaymakam bey erdekte dünyaca ünlü kabe anahtarı zeytinli adası var nerde var böyle turizm ilçesi

  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli